Vážna dopravná nehoda v Hôrke

12.06.2010 Poprad

Upozorňujeme vodičov, že v obci Hôrka, okr. Poprad na ceste č.1/18 došlo k vážnej dopravnej nehode.
Úsek je momentálne neprejazdný, cesta je uzavretá, na mieste je polícia. Obchádzaka vedie cez obce Spišský Štvrtok, Hrabušice. Prosíme vodičov o trpezlivosť.

Doplnené:

V čase o 07.00 h dňa 12.6.2010 po odstránení následkov DN ne ceste 1/18 v obci Hôrka, okr. PP, bola sprejazdnená cesta.

Poprad 12. júna (TASR) - Jeden ľudský život a jedno zranenie si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes nad ránom v obci Hôrka v okrese Poprad.
\"Na križovatke so štátnou cestou E/18, približne dve hodiny po polnoci, došlo k stretu osobného motorového vozidla opel a nákladného zn. Scania, \" informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Poprade Štefan Seman. Hasiči našli spolujazdca z osobného auta mimo vozovky a poskytli mu prvú pomoc. Vodiča museli z vozidla vyslobodzovať, lekár už len konštatoval smrť.
Príčinu nehody a mieru zavinenia vyšetruje dopravná polícia.

Doplnené:

V smere od obce Spišský Štiavnik viedol v tom čase 20 ročný muž zo Svitu osobné auto Opel Vectra. Pri vychádzaní z vedľajšej cesty na hlavnú nesledoval situáciu v cestnej premávke a nedal prednosť vjazde nákladnému autu Scania, ktoré išlo v smere od Popradu na Levoču. V dôsledku toho nákladné auto prednou časťou narazilo do ľavej bočnej časti osobného auta. Pri dopravnej nehode utrpel vodič Opla ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Spolu s ním bol v aute aj 32 ročný Popradčan, ktorý utrpel ťažké zranenia, s predpokladanou dobou liečenia jeden mesiac. K zraneniu 52 ročného vodiča nákladného auta nedošlo, pričom dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna. U nebohého vodiča bude alkohol zisťovaný pri pitve. Celková hmotná škoda na autách bola predbežne vyčíslená na 5 500. - €.
V dôsledku dopravnej nehody bola cesta č. I/18 v úseku Hôrka - Spišský Štvrtok v čase od 3:15 h do 7:00 h úplne uzavretá, pričom premávku riadili a odkláňali policajti. Nehodu vyšetruje popradský policajný vyšetrovateľ.
 

Vyberte región